Na prípravu cesta šľaháme vajcia v mise elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni asi 1 minútu do peny. Pridáme cukor, vanilínový cukor a citrónovú kôru a šľaháme ďalšie 2 minúty. Múku zmiešame s kypriacim práškom a krátko vmiešame na najnižšom stupni do zmesi. Polovicu piškótového cesta nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Druhú polovicu cesta upečieme rovnakým spôsobom.
Doba pečenia: asi 7 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plát cesta opatrne uvoľníme, vyklopíme priamo na pracovnú plochu a necháme aj s papierom na pečenie vychladnúť. Papier opatrne stiahneme. Jeden plát vložíme do plechu na pečenie s vyšším okrajom.
Na prípravu náplne čučoriedky opláchneme. Polovicu čučoriedok rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme tvaroh, cukor, vanilínový cukor a citrónovú šťavu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do zmesi. Nakoniec opatrne do zmesi vmiešame vyšľahanú šľahačku a zvyšok celých čučoriedok. Krém nanesieme na korpus, uhladíme a zakryjeme druhým plátom cesta.
Rezy odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Rozkrájame na trojuholníky a posypeme práškovým cukrom. Prípadne ozdobíme čučoriedkami a lístkami mäty.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie