
Makové buchty
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
Na prípravu náplne zmiešame v hrnci mak s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko a hrozienka, krátko povaríme a necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát (asi 30 x 40 cm) a nakrájame na 12 rovnakých dielov.
Do stredu každého dielu nanesieme náplň. Okraje cesta spojíme stlačením a prenesieme na vymastený plech spojenou časťou nadol. Povrch buchiet potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom a posypeme vanilkovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 190 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 170 °C
Buchty necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty

Bezlepkové božie milosti

Ovsené lievance s vanilkovou príchuťou

Slávnostná krémová kocka

Cícerové guľôčky

Makové bezlepkové lievančeky

Makové cookies
