Na prípravu korpusu vyšľaháme šľahačom zmes na cesto so smotanou a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Zmes na krém vyšľaháme so smotanou a kyslou smotanou podľa návodu na obale. Vychladnutý korpus potrieme krémom a rozotrieme.
Na ozdobenie rozdelíme fondán na 5 rovnakých dielov. Každý diel zafarbíme inou farbou. Každý zafarbený diel pomocou váľka vyvaľkáme na plát a formičkou na vykrajovanie alebo pohármi povykrajujeme kruhy.
Potom kruhy poukladáme na povrch torty podľa farieb olympijských kruhov.
Súvisiace recepty