
Paula Cake pops
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme múku a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymazaný a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 15 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 190 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 170 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho rozdelíme na polovicu a rozdrobíme do dvoch misiek. Do jednej misky pridáme vanilkovú Paulu a do druhej čokoládovú a ručne premiešame. Misky uložíme asi na 30 minút do chladničky odležať. Potom z cesta vytvoríme guličky vo veľkosti vlašských orechov.
Na ozdobenie rozpustíme polevy podľa návodu na obale. Koniec špajdle namočíme do polevy a ihneď zapichneme do guličky. Uložíme asi na 20 minút do chladničky, aby nám poleva zatuhla. Potom namáčame do polevy celú guličku a ihneď posypeme zdobením. Uložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty

Brownies dezert

Šúľance s makom a jablkovou zálievkou

Orechová torta s čokoládovou polevou ganache

Tart s marcipánom, slivkami a gaštanovým pyré

Pasticciotto sicílske veľkonočné pečivo

Pavlova torta s ovocím a čiernym kakaom
