Umyté ríbezle dáme do hrnca a povaríme s vodou po dobu 5 minút. Hrniec stiahneme z platne a necháme ho asi 10 minút prikrytý postáť. Ríbezle aj s vodou precedíme cez plátno do druhého hrnca.
Z odváženého cukru odoberieme 2 lyžice a zmiešame s Gelfixom Klasik. Pridáme do šťavy spolu s rozmarínom a za občasného miešania privedieme do varu.
Pridáme zvyšný cukor a za stáleho miešania varíme 5 minút. Potom odstavíme z platne. Rozmarín môžeme vybrať von alebo ponechať pre efekt vo vnútri želé.
Odoberieme prípadnú penu a uvarené želé ihneď plníme do pripravených pohárov a uzavrieme viečkami. Poháre obrátime asi na 5 minút dnom nahor.
Súvisiace recepty
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie