Na cesto rozpustíme tmavú polevu podľa návodu na obale a necháme mierne vychladnúť. Žĺtky, práškový cukor, vanilínový cukor a likér vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny a vmiešame vychladnutú polevu. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny a zľahka ručne vmiešame mandle. Sneh pridáme do vaječnej zmesi a ručne vymiešame hladkú hmotu.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnuť a pozdĺžne rozrežeme.
Na náplň zmiešame smotanu s orieškovým krémom, smeta-fixom a vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom dohladka. Na ozdobu odložíme bokom 2 PL náplne. Na spodnú polovicu korpusu natrieme 2/3 náplne. Priložíme hornú polovicu korpusu a zvyšným krémom potrieme povrch a okraj torty.
Na polevu rozpustíme za stáleho miešania v kastróliku čokoládu s 2 PL náplne. Necháme vychladnúť. Polevu nalejeme na povrch torty a rozotrieme. Povrch a okraje torty posypeme plátkami mandlí. Pred podávaním uložíme tortu na 1 hodinu do chladničky.
Súvisiace recepty