
Snehové pusinky s karamelovým trstinovým cukrom
Zloženie
Príprava:
Bielky s cukrom šľaháme v mise vloženej do horúceho vodného kúpeľa elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni, kým sa začnú tvoriť ostré špice. Pomocou lyžice naplníme cukrárske zdobiace vrecko tuhým snehom.
Cukrárskym zdobiacim vreckom vytvarujeme na plechu vyloženom papierom na pečenie pusinky jednu vedľa druhej. Vložíme do rúry (nemusí byť predhriata) a sušíme.
Doba sušenia: 3 - 4 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 60 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 50 °C
Kým sa pusinky sušia, vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni zmäknuté maslo s cukrom a karamelovým cukrom na hladký krém.
Po upečení necháme pusinky vychladnúť. Zdobiace vrecko naplníme krémom a lepíme vždy dve pusinky k sebe, mierne stlačíme. Necháme v chlade a suchu uležať.
Súvisiace recepty

Farebné šišky

Kuracie aspikové bábovôčky

Krupicové flameri

Želé kocky

Snehobiele osie hniezda

Torta zimná krajina
