Na prípravu cesta vyšľaháme vajce s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny.
Múku zmiešanú s kypriacim práškom preosejeme, zľahka metličkou vmiešame do vaječnej peny a vypracujeme hladké cesto. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Upečený korpus necháme na plechu vychladnúť.
Na prípravu jablčnej náplne krátko povaríme nastrúhané jablká s 200 ml vody. Do zvyšných 200 ml vody rozmiešame Zlatý klas a cukor a vlejeme do jabĺk a povaríme. Nalejeme na vychladnutý korpus a necháme úplne vychladnúť.
Na prípravu smotanovej náplne zmiešame smotanu a cukor. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu so 100 ml vody a metličkou ihneď vmiešame do pripravenej smotany. Nalejeme na jablčnú náplň a uhladíme. Povrch posypeme škoricovým cukrom a dáme na 2 hodiny vychladiť do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie