Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kakao, sódu bikarbónu a preosejeme. Pridáme cukor, vanilínový cukor, kefír a olej. Zmes ručne vymiešame dohladka. Cesto nalejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Upečený korpus necháme vychladnúť na plechu na kuchynskej mriežke. Z vychladnutého korpusu vykrojíme pomocou formičky 18 koliesok.
Na prípravu náplne rozdrobíme zvyšok korpusu do misy, pridáme džem, rum a ručne vymiešame dohladka. Polovicu koliesok potrieme náplňou do výšky asi 1 cm, povrch náplne potrieme džemom a priklopíme zvyšnými kolieskami.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Odstrihneme rožtek, tortičky polejeme a polevu rozotrieme tak, aby po bokoch zľahka stekala.
Súvisiace recepty