Ryžu uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Cícer a fazuľu necháme v sitku dobre odkvapkať. Ananás olúpeme, odstránime hlúbik, rozštvrtíme a dužinu nakrájame na tenké plátky. Poľný šalát preberieme, umyjeme a necháme odkvapkať. Avokádo po dĺžke prekrojíme, jadro odstránime a po dĺžke nakrájame na plátky. Jarné cibuľky umyjeme a nakrájame na tenké krúžky. Cviklu očistíme, nakrájame na tenké plátky a krátko blanšírujeme vo vriacej vode. Sezam opražíme na panvici s nepriľnavým povrchom bez tuku do zlatista. Karfiol očistíme a nakrájame na tenké plátky. V panvici zohrejeme olej a plátky karfiolu v ňom z oboch strán opečieme do zlatista.
Prísady na šalát, okrem sezamu, po jednom naaranžujeme do veľkej misy.
Všetky prísady dobre premiešame a štedro dochutíme. Dressingom rovnomerne polejeme zeleninu.
Na dekoráciu posypeme sezamom.
Súvisiace recepty