
Vegánska smotanová torta s mandarínkami
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta na piškóty zmiešame v mise suché prísady, pridáme olej s vodou a dôkladne vymiešame na hladké cesto. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a postupne, na plech vyložený papierom na pečenie, tvarujeme piškóty. Cesto vystačí na približne 1 plech piškót. Piškóty vložíme do vyhriatej rúry a pečieme doružova.
Doba pečenia: asi 10 - 15 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 175 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 155 °C
Na prípravu vanilkového krému zmiešame v miske Creme VEGA, cukor a vanilkový extrakt dohladka. Mandarínkový kompót scedíme a šťavu zachytíme.
Na prípravu kakaového krému zmiešame v miske Creme VEGA, kakao, cukor a vanilkový extrakt dohladka. Jahodový kompót scedíme a šťavu zachytíme.
Na dno tortovej formy rozložíme upečené a vychladnuté piškóty, plochou stranou dole. Do medzier medzi piškótami rozložíme polovicu mandarínok. Piškóty zľahka polejeme 2-3 PL šťavy z kompótu a potrieme polovicou vanilkového krému. Na vanilkový krém opäť navrstvíme piškóty, do medzier rozložíme jahody nakrájané na menšie kúsky. Piškóty zľahka polejeme 2-3 PL jahodovej šťavy a rozotrieme kakaový krém. Na záver rozložíme zvyšné piškóty s mandarínkami, polejeme opäť trochou šťavy a rozotrieme zvyšný vanilkový krém. Povrch posypeme kakaom.
Tortu dáme do chladničky aspoň na dve hodiny, ideálne cez noc.
Súvisiace recepty

Jablkový crumble s melasou

Vianočná štóla s orieškami a mandľami

Kakaové cookies s prírodným kakaom

Vanilkové cukrové hviezdičky

Vegan apple crumble

Vegánske mliečne rezy
