Flag

Trasené rezy Snickers

asi 16 porcií
Stredne náročné
140
Vynikajúce trasené rezy opäť v akcii!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Krájame nožom namáčaným v horúcej vode.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
75 gmaslo
100 gčokoláda na varenie
45 gcukor
1 ksbanán
1 ksvajce
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
60 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
2 PLHolandské kakao Dr. Oetker
štipkasoľ
Na náplň
140 gmaslo zmäknuté
160 gSalko karamelové
100 garašidy olúpané
1 KLsoľ
Na krém
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
300 mlmlieko
40 mlinstantná káva uvarená
2 baleniaCrème Olé Slaný karamel Dr. Oetker
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Na polevu a posypanie
150 gčokoláda na varenie
2 KLmaslo
1 KLkokosový olej
30 garašidy nasekané
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom (20 × 30 cm)
uzatvárateľná nádoba (objem asi 3l)
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Crème Olé Slaný karamel Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta do misky vložíme maslo, čokoládu a cukor a všetko rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vo väčšej mise vyšľaháme roztlačený banán s vajcom a vanilkovou pastou šľahačom dohladka. Vmiešame rozpustenú čokoládovú zmes a múku zmiešanú s kypriacim práškom, kakaom a soľou a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a upečieme.

Doba pečenia: 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na náplň v mise vyšľaháme maslo so Salkom šľahačom dohladka. Pridáme nadrobno nasekané arašidy a soľ. Nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme asi na 30 minút do chladničky.

4

Na prípravu krému vlejeme do uzatvárateľnej nádoby smotanu, mlieko a kávu. Pridáme Crème Olé a Smeta-fix a uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne pretrepeme (15– 30 sekúnd), aby sa všetky prísady dobre premiešali. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou, aby sme suché prísady odstránili z okraja misy. Krém nanesieme na arašidovú vrstvu a uhladíme. Odložíme asi na 40 minút do chladničky.

5

Na polevu rozpustíme v kastróliku čokoládu s maslom a olejom vo vodnom kúpeli. Polevu rozotrieme na krém. Posypeme arašidami a necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Krájame nožom namáčaným v horúcej vode.