SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Veľkonočná lahôdka

Rady a tipy

Želatína je prírodná rozpustná bielkovina, ktorá je buď bravčového, alebo hovädzieho pôvodu. Má vynikajúce vlastnosti: vo vode sa varom rozpúšťa a chladením tuhne. Preto je ideálnym pomocníkom pri príprave rôznych krémov, dezertov, aspikov alebo vaječnej tlačenky.

Používa sa najmä dvomi spôsobmi: na sladko a na slano. Každý recept s použitím želatíny vyžaduje svoje – náplne v tortách máme radšej krémovejšie a predsa tuhé, pri aspikoch a rôsoloch zase vyžadujeme maximálnu tuhosť. Dr. Oetker si je týchto rozdielov vedomý, a preto vyvinul Želatínu na vaječnú tlačenku a aspiky.

 

Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker

Naša nová želatína bola špeciálne vyvinutá na použitie pri príprave vaječnej/salámovej tlačenky, aspikov a rôsolov. Je totiž mimoriadne tuhá a výborne drží tvar. Želatínu na vaječnú tlačenku a aspiky stačí rozpustiť vo vode/náleve/vývare a použiť podľa vášho obľúbeného receptu. 


Želatína na stuženie krémov Dr. Oetker nájde v kuchyni skutočne všestranné použitie. Či už máte chuť na ovocné, jogurtové, smotanové, alebo tvarové krémy, vždy sa môžete spoľahnúť na Želatínu na stuženie krémov Dr. Oetker.  

Vaječná tlačenka 

Vykoledovali ste si veľa vajíčok? Tak z nich vyčarujte neodolateľnú, pikantnú vaječnú tlačenku. Dr. Oetker pripravil výrobok priamo na prípravu vaječnej tlačenky a aspiku. Pri jeho výrobe používame jemne mletú bravčovú želatínu, ktorá sa vyznačuje vysokou tuhosťou a výbornou priezračnosťou.