Špeciálne prísady pudingov Paula

Vedeli ste, že...

Paula je veselá kravička, ktorá miluje dobrodružstvo a zábavu. Miluje aj svoj puding a rada sa s ním podelí so svojimi priateľmi a samozrejme aj s tebou!

Ale aké prísady nájdeme v pudingu Paula? A prečo? A ako sa do pudingu dostali kravičkine škvrny? Paula vám to rada vysvetlí...

Strakatý puding Paula

Špeciálne vybrané prísady a samozrejme veselé škvrny robia puding Paula tým, čím dnes je. Paula sa neustále snaží o to, aby jej puding chutil čím ďalej, tým lepšie. Tak, ako sa každým dňom meníte vy, aj Paula svoj puding neustále prispôsobuje vašim požiadavkám. Preto dnes Paula na svoj puding potrebuje menej prísad ako v minulosti. A napriek tomu, že Paula má veľmi rada sladké, začala do pudingu pridávať menej cukru.

Paula a jej špeciálne prísady

Mlieko

Mlieko je základom každého výborného pudingu. Puding Paula obsahuje 87 % plnotučného mlieka, čo mu dáva vynikajúcu chuť.

Ale odkiaľ je to mlieko? To je ľahké! Mlieko nám dávajú kravičky, však? Paula to vie najlepšie. Ale mlieko nie je vždy mlieko! Najskôr je to surové mlieko – teda mlieko, ktoré sa dojí priamo z kravského vemena. Toto čerstvé surové mlieko sa ďalej spracováva na chutné plnotučné mlieko. Plnotučné mlieko, ktoré sa používa v pudingoch Paula je tepelne spracované, vychladené a nakoniec použité v pudingu.

Cukor

Pravdepodobne poznáte kockový cukor, kryštálový cukor, alebo cukor práškový. Ale odkiaľ vlastne ten cukor je? Dá sa vyrobiť z cukrovej repy alebo cukrovej trstiny. Ale aj mlieko už v sebe obsahuje cukor, ktorý sa nazýva mliečny cukor alebo laktóza. Pudingy Paula obsahujú dva druhy cukru: mliečny cukor a cukor z cukrovej repy alebo trstiny. Puding bez cukru by nechutil tak dobre ako ten, ktorý už poznáte. Skúšali ste už niekedy puding bez cukru? Napriek tomu, že Paula má veľmi rada sladké, začala do pudingu pridávať menej cukru. To je dôvod, prečo do pudingu Paula pridávame len toľko cukru, aby získal vynikajúce a príjemne sladkú chuť.

Kakao

Kakao poznáme už naozaj veľmi dlho. Kakaové bôby používali už pred mnohými rokmi Mayovia a Aztékovia. Po zbere sa kakaové bôby vysušia a najskôr sa z nich vyrobí kakaová hmota. Po vylisovaní kakaového masla a po dlhom mletí vznikne kakaový prášok, ktorý pozná naozaj každý. Aj ten dáva čokoládovému pudingu Paula jeho typickú chuť. Paula spolupracuje s organizáciou UTZ a podporuje trvalo udržateľné pestovanie kakaa. Zaujímavé je, že slovo UTZ pochádza z jazyka Mayov a znamená „dobrý“. Organizácia podporuje program trvalo udržateľného pestovania kávy, kakaa a čaju. Cieľom je zlepšiť životné podmienky farmárov, pracovníkov a ich rodín, chrániť prírodu a životné prostredie. A to je pre Paulu naozaj dôležité!

Škrob

Škrob sa získava z rôznych rastlín, napríklad zo zemiakov, kukurice, pšenice, ryže alebo tapioky. V pudingu Paula používame modifikovaný škrob z tapioky. Ten je ideálny na vytvorenie príjemného a krémového pudingu.

Zahusťovadlo (karagénan)

Zahusťovadlá sa používajú na zahustenie tekutín. Karagénan a škrob dodávajú pudingom Paula krémovú konzistenciu a výnimočný tvar škvŕn. Je to jediný spôsob, ako dosiahnuť, aby puding so škvrnami vyzeral ako naša Paula.

Aróma

Do pudingu Paula pridávame vanilkovú arómu, ktorá mu dodáva typickú chuť. Bez tejto arómy by puding Paula nechutil ako vanilka, ale ako mlieko. Paula a jej priatelia milujú vanilku, preto vanilkovú arómu naozaj nemôže nikdy vynechať.

Farbivá (karotény)

Karotény dodávajú vanilkovým škvrnám v pudingu príjemne žltú farbu. A spolu s čokoládovým pudingom vytvárajú Pauline dokonalé škvrny.
 

Stabilizátor (uhličitany sodné)

Puding sa kvôli zahusteniu a konzervácii zahrieva. Stabilizátor je dôležitý, pretože chráni mlieko pred pripálením. Paula totiž vôbec nemá rada chuť pripáleného mlieka.

Ako sa do pudingu Paula dostávajú škvrny?

Puding Paula vyzerá rovnako výborne ako chutí! Puding s dvojfarebnými škvrnami nie je iba hitom malých maškrtníkov. Obľúbili si ho aj rodičia a všetci, ktorí majú radi sladké. Ale ako sa škvrny dostávajú do pudingu?

V prvom rade sa z plnotučného mlieka, cukru, kakaa a škrobu vyrobia rôzne druhy pudingov – napríklad čokoládový či vanilkový.

Aby si škvrny v pudingu Paula zachovali svoj typický tvar, nepomiešali sa a nevyzerali smiešne, dávkujú sa do téglikov pomocou špeciálnej patentovanej techniky. Paula však tajomstvo dávkovania uchováva v maximálnej tajnosti!

Teraz je téglik s pudingom Paula pripravený a môže byť dôkladne uzavretý viečkom. Je to veľmi dôležité, pretože ak by sa do téglika dostal vzduch, puding by sa pokazil. Vďaka tomuto postupu sa Paula môže v chladničke uchovávať dlhšie ako mesiac.

Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie