Sypká zmes na prípravu svetovej tvarohovej špeciality. Jednoduchá príprava, stačí pridať maslo tvaroh, mlieko a vajce. Jedinečná receptúra od spoločnosti Dr. Oetker! Viete, čo je cheesecake? Názov cheesecake vznikol spojením dvoch anglických slov: cheese (syr) a cake (koláč). Historici nevedia, odkiaľ presne cheesecake pochádza, prvé zmienky o tomto koláči pochádzajú údajne už z 5. storočia pred n. l. z Grécka, kde autor Aegimus opisuje v svojej knihe umenie prípravy cheesecaku. Tento koláč sa stal obľúbený nielen v Európe, ale takisto v Amerike. Tak, ako na svete existuje množstvo druhov syrov, existuje aj množstvo druhov cheesecakov. Cheesecake sa môže pripraviť zo smotanového syra (napr. mascarpone, ricotta), tvarohového syra (napr. Lučina, Philadelphia, Gervais, cottage) alebo z klasického tvarohu. Môžeme nájsť aj recepty z kyslej smotany. Recepty sa líšia v závislosti od historického vývoja danej krajiny, miestnych zvyklostí v pečení, obľúbeného syra a pod. V súčasnosti nájdeme na svete stovky receptov tohto veľmi obľúbeného koláča. Spoločnosť Dr. Oetker vyvinula svoj cheesecake podľa slovenskýchchutí a zvyklostí tak, aby kuchárky s čo najmenšou námahou vykúzlili koláč, ktorý sa určite podarí a bude chutiť celej rodine. Koláč je vďaka použitým surovinám vhodný pre každú slovenskúdomácnosť. Dúfame, že po vyskúšaní sa Dr. Oetker Cheesecake stane obľúbený koláč aj vo vašej domácnosti!