Flag

Balkánska zapečená zelenina

asi 12 porcií
Jednoduché
25
chutné zeleninové jedlo
Zloženie
Príprava
Náš tip
Zapečenú zeleninu je možné pripravovať úplne bez údeniny alebo mäsa, výbornou obmenou je ale zámena párkov za predpečené guľôčky z mletého mäsa, ktoré možno kúpiť už hotové zmrazené.
Náš tip
Niekedy pustí zelenina počas pečenia viac vody, než dokáže škrob stužiť, ale to nie je chuťovo vôbec na škodu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
3 ksparadajky
5paprika zelená alebo biela
3párky (nie je nutné, možno pripraviť bez mäsa)
300 gsyr balkánsky
0,06 ksvajce
400 mlmlieko
250 gsmotana kyslá
150 gjogurt biely
1,5 PLGustin bezgluténový Dr. Oetker
4 plátkysyr a (sendvičový)
korenie podľa chuti (bazalka, oregano, čili, tymian, čierne korenie)
Ešte potrebujeme
zapekacia misa
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1

Zeleninu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky (rajčiny stačí na mesiačiky, papriku na väčšie kocky). Párky event. olúpeme z fólie a nakrájame na kolieska. Nakrájané suroviny ukladáme do vymastenej a múkou vysypanej zapekacej misky (alebo pekáčika).

2

Balkánsky syr nakrájame na drobné kocky a uložíme ho rovnomerne na zeleninu do zapekacej misky. Z vajec oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky dáme do vyššej nádoby a žĺtky umiestnime do zapekacej misky medzi syr.

3

K bielkom prilejeme do vysokej nádoby mlieko a pridáme 1 vrchovatú lyžicu Gustinu a podľa chuti korenie (nie soľ, syr je slaný dostatočne). Zmes zamiešame vidličkou tak, aby sa Gustin dobre rozpustil, a nalejeme do zapekacej misky.

4

Potom dáme do vyššej nádoby kyslú smotanu s bielym jogurtom, pridáme 1 PL Gustinu a opäť vidličkou dobre rozmiešame. Zmes navrstvíme do zapekacej misky a uhladíme (zelenina musí byť úplne zaliata). Nahor uložíme plátky syra a podľa chuti okoreníme.

5

Dáme piecť do rúry.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 220 °C

Teplovzdušná rúra: 200 °C

Náš tip

  • Zapečenú zeleninu je možné pripravovať úplne bez údeniny alebo mäsa, výbornou obmenou je ale zámena párkov za predpečené guľôčky z mletého mäsa, ktoré možno kúpiť už hotové zmrazené.
  • Niekedy pustí zelenina počas pečenia viac vody, než dokáže škrob stužiť, ale to nie je chuťovo vôbec na škodu.