Flag

Banánovo-ananásové rezy 1

asi 12 porcií
Stredne náročné
40
vynikajúce rezy
Zloženie
Príprava
Náš tip
Môžeme posypať mandľovými lupienkami.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksžltok
3 PLvoda horúca
150 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
3 ksbielok
20 gcukor
100 gmúka hladká
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Čokoláda
Na náplň
500 mlmlieko polotučné
50 gcukor práškový
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
250 gmaslo zmäknuté
340 gkompót ananásový
2banany
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Čokoláda
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtky s vodou, práškovým cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Bielky vyšľaháme s cukrom na najvyššom stupni dotuha a opatrne vareškou vmiešame do žĺtkovej peny. Vmiešame múku zmiešanú s pudingom. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 12 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Upečený plát a vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Odstránime papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol.

3

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešanie necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme na najvyššom stupni dohladka a po častiach doň zašľaháme vychladnutý krém.

4

Kompót necháme na sitku dôkladne odkvapkať. Plát nakrájame na 3 rovnaké obdĺžniky (13 x 30 cm) . Na jednu časť plátu nanesieme polovicu náplne. Odkvapkaný ananás rozložíme na náplň a zľahka pritlačíme. Prikryjeme druhou časťou plátu a nanesieme zvyšný krém. Banány nakrájané na kolieska zľahka vtlačíme do krému. Prikryjeme zvyšným plátom a zľahka pritlačíme.

5

Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale a rezy ozdobíme.

Náš tip

  • Môžeme posypať mandľovými lupienkami.