Flag

Bazovo-jablkové želé s broskyňami

asi 5 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Lahodná chuť želé s kúskami broskýň, to je tá pravá letná pochúťka. Pripravte si želé aj Vy s Pektínom Dr. Oetker. Je to také jednoduché.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Poháre počas tuhnutia niekoľkokrát obrátime, aby sa kúsky broskýň rovnomerne rozmiestnili.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
250 gbroskyne (olúpané a nakrájané na malé kúsky)
300 mlsirup bazový (domáci alebo kupovaný)
450 mljablková šťava 100%
0,5 balíčkyPektín Dr. Oetker
Picture - Pektín Dr. Oetker
1

Na prípravu želé vložíme broskyne do hrnca. Pridáme bazový sirup, jablkovú šťavu a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.

2

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Poháre počas tuhnutia niekoľkokrát obrátime, aby sa kúsky broskýň rovnomerne rozmiestnili.