Bezgluténové karobové polienko

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Múčnik ako z rozprávky s náplňou zo Zlatého klasu Dr. Oetker a krémom s Tmavým karobom Dr. Oetker poteší malých i veľkých.

1 roláda

stredná obťažnosť 30 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Bezgluténové karobové polienko

Na cesto:

4 ks bielok
4 ks žĺtok
30 g Tmavý karob Dr. Oetker
30 g Gustin bezgluténový Dr. Oetker
80 g cukor
40 ml mlieko
40 ml olej
1 KL ocot
štipka soľ

Na náplň:

1 balenie Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
400 ml mlieko
4 PL cukor kryštálový
250 ml smotana na šľahanie (33%)

Na krém:

50 g Tmavý karob Dr. Oetker
100 g cukor práškový extra jemný
100 ml smotana na šľahanie (33%)
120 g maslo mäkké
štipka soľ

Na ozdobenie:

Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
plech na pečenie

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme bielky spoločne s octom pri nižších otáčkach.  Až zbeleajú, začneme postupne pridávať cukor a šľaháme na najvyššom stupni, dokiaľ sneh netvorí pevné špičky.

2

Žĺtky rozšľaháme s mliekom a olejom. Škrob, karob a soľ zmiešame a vmiešame do žĺtkov. Opatrne vmiešame zvyšok bielkov a cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

3

Plechom párkrát pobúchame, aby sme z cesta dostali preč bublinky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 165 °C

Teplovzdušná rúra: 165 °C

4

Po upečení necháme cesto trochu vychladnúť, ale ešte teplé vyklopíme na čistú látkovú utierku. Z cesta stiahneme papier na pečenie a opatrne ho zatočíme do utierky. Cesto necháme úplne vychladnúť.

5

Na náplň si pripravíme Zlatý klas podľa návodu na obale, zo 400 ml mlieka, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť. Občas premiešame, aby nevznikla kožka. Smotanu vyšľaháme. Studený Zlatý klas premiešame a opatrne zmiešame so šľahačkou, vzniknutým krémom potrieme cesto, zatočíme a dáme vychladiť.

6

Na krém zmiešame cukor s karobom a štipkou soli. Všetko preosiejeme cez sitko, aby nevznikali hrudky. Maslo vyšľaháme na najvyššom stupni 3 – 4 minúty, dokiaľ nezosvetlíá a nezväčší objem. Postupne prisypávame karob s cukrom, dokiaľ nie je zmes rovnomerná. Na záver primiešame smotanu a šľaháme ďalších pár minút. Krémom potrieme roládu a vidličkou vytvoríme na povrchu rolády kôru. Trochu krému si dáme nabok a necháme stuhnúť v chladničke.

7

Z rolády odrežeme konce a v asi 1/3 roládu šikmo rozrežeme. Oddelený kus priložíme k „polienku“ a zvyškom krému zarovnáme.

8

Fondán dôkladne prepracujeme v rukách, malý kúsok zafarbíme červenou farbou. Z bieleho fondánu vytvarujeme nožičky a z červeného klobúčiky muchotrávok. Muchotrávky pokladieme okolo polienka.

Nutričné hodnoty na recept Bezgluténové karobové polienko

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 18820 kJ
4495 kcal
1143 kJ
273 kcal
Tuk 275.56 g 16.76 g
Sacharidy 357.96 g 21.77 g
Bielkoviny 34.13 g 2.08 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie