Flag

Bezlaktózový vanilkový nápoj s vínom a hruškou

4 porcie
Jednoduché
35
Teplý nápoj s Dr. Oetker Pudingom aróma Vanilka, pošírovanými hruškami, škoricou a vínom prekvapí skvelou chuťou a zahreje.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pošírovanie = varenie potraviny vo vode alebo inej tekutine (niekedy ochutenej vínom, octom, bylinkami apod.), alebo v pare pri nízkej teplote, spravidla 60 až 95˚C.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
4hrušky (menšie)
400 mlbiele víno sladké
1 balíčekTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
1 zarovnaná KLkorenie na varené víno
500 mlryžové mlieko
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka bezgluténový
1 balíčekTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Na ozdobenie
1 zarovnaná KLškorica mletá
1,33 ksškorica celá
Ešte potrebujeme
4 kspoháre menšie
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka bezgluténový
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
1

Na prípravu olúpeme hrušky a pritom im necháme stopky. Do kastrólika nalejeme polovicu vína. Pridáme balíček trstinového cukru, korenie a hrušky a asi 15 minút pošírujeme. Potom hrušky vyberieme na tanier a necháme vychladnúť. Víno scedíme a necháme tiež vychladnúť. Potom pridáme zvyšok vína, pudingový prášok a balíček tristinového cukru a vymiešame dohladka. Ryžové mlieko privedieme do varu, vlejeme pudingovú zmes a uvaríme riedky puding. Puding rozdelíme do pohárov a necháme schladnúť.

2

Povrch poprášime škoricovu a dozdobíme hruškou a celou škoricou.

Náš tip

  • Pošírovanie = varenie potraviny vo vode alebo inej tekutine (niekedy ochutenej vínom, octom, bylinkami apod.), alebo v pare pri nízkej teplote, spravidla 60 až 95˚C.