Flag

Bezlepkové božie milosti

asi 50 porcie
Jednoduché
35
Tradičné fašiangové a veľkonočné pečivo, ktoré sa rozplýva na jazyku a je vhédné aj pre bezlepkovú diétu.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gbezlepková múka
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
250 gmaslo zmäknuté
250 gtvaroh polotučný
Na obalenie
100 gcukor práškový
2 balíčkyVanilkový cukor Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
2 ksplech na pečenie (30 x 40 cm)
ostrôžka
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme maslo a tvaroh a ručne vypracujeme dohladka. Zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.

1

Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta plát, ktorý ostrôžkou nakrájame na 50 rovnakých štvorcov.  Prenesieme ich na plechy a uprostred ostrôžkou 2× narežeme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Po upečení ešte horúce pečivo obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.