Flag

Brownies

asi 30 porcií
Jednoduché
20
Čokoládová bomba.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmaslo zmäknuté
200 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
0,06 ksvajce
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
250 gmúka polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
150 gorechy vlašské mleté
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka. Postupne zašľaháme vajcia (každé vajce šľaháme asi 1/2 minúty). Múku zmiešame s kypriacim práškom a kakaom a spolu s orechami zašľaháme na najnižšom stupni do zmesi. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 - 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Polevu rozohrejeme podľa návodu vo vodnom kúpeli a rozotrieme ju na ešte vlažný múčnik. Kým je poleva teplá (nestuhnutá), poprášime ju cez sitko kakaom.