Flag

České koláče 1

asi 10 ks
Stredne náročné
20
obľúbené
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 gmúka polohrubá
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
1 lmlieko vlažné
100 gmaslo rozpustené
2 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
2 ksvajce
1 ksvajce na potretie
Na tvarohovú plnku
500 gtvaroh polotučný mäkký
3 PLcukor
2 PLmaslo mäkké
2 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
1 KLGustin bezgluténový Dr. Oetker
Na ozdobenie
5 PLslivkový lekvár
1 PLrum
Ešte potrebujeme
cukrárske vrecko
elektrický ručný šľahač
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1

Do misy dáme všetky sypké suroviny na cesto, pridáme vajcia, mlieko, maslo a zarobíme cesto, ktoré potom necháme v teple 1 hod. vykysnúť. Po vykysnutí rozdelíme cesto do 20 bochníčkov, ktoré necháme kysnúť ďalších 10 – 15 minút.

2

Na vymastenom plechu urobíme z bochníčkov koláče (vytlačíme prstami) tak, aby mali zvýšený okraj. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom.

3

Všetky suroviny na tvarohovú plnku ušľaháme. Tvarohovou plnkou naplníme priehlbiny na koláčikoch. Na tvaroh tvoríme lyžičkou alebo cukrárskym vreckom obrazce slivkovým lekvárom zmiešaným s 1 PL rumu, eventuálne posypeme hrozienkami. Dáme piecť.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C