Flag

Cheesecake so slivkovým lekvárom

asi 12 porcií
Jednoduché
170
Skvelý cheesecake s originálnou náplňou so slivkovým lekvárom a Premium Zlatým klasom Dr. Oetker. Ideálny na jesenné popoludnie.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
150 gmúka hladká
štipkasoľ
50 gHolandské kakao Dr. Oetker
60 gcukor
125 gmaslo zmäknuté
Na náplň
200 gslivkový lekvár
250 gtvaroh polotučný
125 gmascarpone
200 gsmotana kyslá
2 zarovnaná PLcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
3 ksvajce
Na ozdobenie
400 gsmotana kyslá
2 balíčkyVanilkový cukor Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou, kakaom a cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Zmes nanesieme na dno vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 7 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme lekvár s tvarohom, mascarpone, kyslou smotanou, cukrom, vanilkovým cukrom a Zlatým klasom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Potom pridáme vajcia a ešte asi 1 minútu šľaháme dohladka. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Formu položíme na plech s vyšším okrajom a do plechu nalejeme vodu tak, aby bola forma do polovice ponorená. Teplotu v rúre znížime. Vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: 60 minút

Elektrická rúra: 150 °C

Teplovzdušná rúra: 130 °C

4

Rúru vypneme, pootvoríme dvierka a cheesecake necháme vo vyhriatej rúre ešte ďalších 60 minút.

5

Cheesecake necháme vychladnúť.

6

Na ozdobenie zmiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a vychladnutý cheesecake potrieme.