Flag

Cibuľové slimáky

asi 24 ks
Jednoduché
120
Drobné slané pečivo, ako stvorené na záhradnú párty. Slimáky z kysnutého cesta s Droždím Dr. Oetker. Pochutia si všetci!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Slimáky môžeme posypať ľubovoľnými semienkami alebo syrom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmúka polohrubá
200 gmúka špaldová
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsoľ
2 zarovnané KLrasca
50 gstrúhaný syr
200 mlmlieko vlažné
50 mlolej
1 ksvajce
Na náplň
200 gcibuľa
200 ganglická slanina
2 PLolej
50 gsušené rajčiny naložené v oleji
2 PLpetržlenová vňať nasekaná
Na potretie a ozdobenie
1 ksvajce
100 gtekvicové jadierka
Ešte potrebujeme
2 ksplech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s droždím, soľou a rascou. Pridáme syr, mlieko, olej a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste vykysnúť.

2

Na prípravu náplne najemno nakrájame cibuľu a slaninu a na oleji orestujeme. Odstavíme, vmiešame pokrájané rajčiny a petržlenovú vňať a necháme vychladnúť.

3

Cesto rozdelíme na dve polovice. Z každej polovice vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka obdĺžnik s rozmermi 20 × 30 cm. Na povrch obdĺžnika nanesieme náplň a rovnomerne rozotrieme. Pláty zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 12 rovnakých dielov. Diely prenesieme na plechy vyložené papierom na pečenie reznou stranou nadol. Prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 15 minút kysnúť. Potom potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom a posypeme tekvicovými semienkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Slimáky necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Slimáky môžeme posypať ľubovoľnými semienkami alebo syrom.