Flag

Cibuľovo-slivkové taštičky

16 ks
Stredne náročné
70
sladkokyslé
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na zosilnenie chuti sliviek môžeme do náplne pridať nadrobno nakrájanú anglickú slaninu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker sušené
1 zarovnaná KLsoľ
1 zarovnané KLcukor
4 PLolej
4 PLocot balsamico (biely)
250 mlvoda (teplá)
Na náplň
200 gslivky sušené
2cibuľa červená (väčšie)
4 PLolej
0,5 KLsoľ
1 zarovnaná PLcukor
2 PLocot balsamico (biely)
150 gsmotana kyslá
Ešte potrebujeme
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker sušené
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme olej, ocot a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Na prípravu náplne nakrájame slivky na malé kúsky a cibuľu nadrobno. V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a soľ a asi 15 minút dusíme. Pridáme cukor, ocot a slivky a asi 5 minút povaríme. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu a necháme vychladnúť.

3
Picture - Cib-sliv tast. Step-01.jpg

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na polovice. Z každej vyvaľkáme plát asi 20 x 30 cm a rozkrájame na 8 obdĺžnikov. Náplň nanesieme na polovicu obdĺžnikov tak, aby zostal voľný okraj široký asi 1 cm (obr. 1).

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C


Picture - Cib-sliv tast. Step-02.jpg

Zrolujeme, konce pritlačíme k sebe a položíme na plech vyložený papierom na pečenie spojom nadol. Povrch taštičiek uprostred nakrojíme ostrým nožom a trošku roztvoríme (obr. 2). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

4

Taštičky podávame najlepšie teplé.

Náš tip

  • Na zosilnenie chuti sliviek môžeme do náplne pridať nadrobno nakrájanú anglickú slaninu.