Flag

Citrónový chlebíček so snehovou pokrývkou

8 porcií
Jednoduché
70
Zasnežený chlebíček, ktorý nádherne doplní váš slávnostný stôl.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
130 gmúka hladká
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
štipkasoľ
100 gcukor
3 ksžltok
50 mlolej
40 mlmlieko
30 mlcitrónová šťava
3 ksbielok
Na náplň
3 PLLemon curd - Citrónový krém
Na ozdobenie
120 gcukor
30 mlvoda
2 ksbielok
Ešte potrebujeme
forma na srnčí chrbát (30 × 10 cm)
elektrický ručný šľahač
flambovacia pištoľ
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou a cukrom. Pridáme žĺtky, olej, mlieko a citrónovú šťavu. Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 40 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Chlebíček necháme vychladnúť.

3

Po vychladnutí chlebíček pozdĺžne prekrojíme a potrieme citrónovým krémom.

4

Na ozdobenie v kastróliku povaríme cukor s vodou na sirup. V mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Sirup prilievame za stáleho šľahania do snehu. Snehom pomocou lyžice vytvarujeme na chlebíčku pusinky. Pomocou flambovacej pištole pusinky opálime, aby získali hnedastú farbu.