Flag

Čokoládová torta s duo polevou

asi 12 porcí
Jednoduché
70
Vláčny korpus s Polevou tmavou Dr. Oetker a marhuľovým džemom zavŕšený dizajnom Polevy Duo kakao-škorica Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
4 ksbielok
100 gmaslo zmäknuté
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
4 ksžltok
60 gstrúhanka
Na potretie a ozdobenie
100 gdžem marhuľový
1 balíčekPoleva Duo kakao-škorica Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (ø 18 cm)
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva Duo kakao-škorica Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta polevu rozpustíme podľa návodu na obale. V mise vyšľaháme šľahačom z bielkov tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme žĺtky. Vmiešame rozpustenú polevu a strúhanku. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 50 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom stiahneme papier na pečenie a korpus pozdĺžne prekrojíme. Na spodný diel natrieme džem a priklopíme ho vrchným dielom. Povrch a okraje potrieme zvyšným džemom.

3

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a koláč dozdobíme.