Flag

Čokoládová torta so slivkami

asi 16 porcií
Stredne náročné
80
pre sviatočné chvíle
Zloženie
Príprava
Náš tip
Fondán Dr.Oetker môžeme nahradiť Marcipánom Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na mrveničkové cesto
100 gmúka hladká
75 gcukor
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
75 gmaslo zmäknuté
Na piškótové cesto
3 ksvajce
4 PLvoda
150 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
100 gmúka hladká
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
90 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
100 mlrum
Na slivkovú náplň
385 gkompót slivkový (hmotnosť po odkvapkaní)
1 balíčekTortové želé číre Dr. Oetker
200 mlšťava z kompótu
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
Na šľahačkovú náplň
400 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
50 gčokoláda horká strúhaná
Na ozdobenie
1 balenieFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Tortové želé číre Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na prípravu mrveničkového cesta v mise zmiešame múku s cukrom, škoricovým cukrom a pridáme maslo alebo margarín. Ručne vypracujeme mrveničku. Nanesieme na dno formy vyloženej papierom na pečenie a pomocou lyžice pritlačíme.

2

Na prípravu piškótového cesta v mise vyšľaháme vajcia s vodou, cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom, škrobom a kakaom a krátko zašľaháme na najnižšom stupni do vaječnej peny. Cesto nanesieme na mrveničkové cesto a rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Korpus necháme vychladnúť.

4

Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Želé pripravíme podľa návodu na obale, ale s 200 ml šťavy z kompótu a škoricovým cukrom. Do želé ihneď vmiešame slivky.

5

Korpus uvoľníme z formy a papier na pečenie stiahneme. Korpus raz pozdĺžne rozrežeme. Spodný korpus pokvapkáme polovicou rumu. Nanesieme slivkovú náplň, uhladíme, zakryjeme druhou polovicou korpusu a pokvapkáme zvyšným rumom. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

6

Na prípravu šľahačkovej náplne vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Metličkou opatrne vmiešame čokoládu a nanesieme na vrchný korpus a po stranách torty.

7

Fondán vyvaľkáme na pracovnej doske posypanej práškovým cukrom na plát s priemerom asi 30 cm. Fondán nanesieme na tortu a zľahka pritlačíme. Vzniknuté cípy odstrihneme nožničkami (obr. 1). Tortu pomocou sitka posypeme kakaom a nožom rovnomerne rozotrieme aj po stranách torty.

8

Zo zvyšku fondánu vytvoríme hviezdičky (obr. 2) a tortu ozdobíme.

9

Do podávania odložíme do chladničky.

Náš tip

  • Fondán Dr.Oetker môžeme nahradiť Marcipánom Dr.Oetker.