SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Čokoládové BB rezy s višňami a Fruttinou

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Osviežujúca zlatá slovenská klasika s tradičnými pomocníkmi na pečenie pre celú rodinu od Dr. Oetker!

24 porcií

stredná obťažnosť 50 minut

Prísady

Prísady

na recept Čokoládové BB rezy s višňami a Fruttinou

Na cesto:

200 ml olej
5 vajce
220 g cukor
1 balíček Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
3 balíčky BB puding kakaový (á 60 g) Dr. Oetker
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

340 g kompót višňový (hmotnosť po odkvapkaní)
2 balíčky Fruttina čerešňová aróma Dr. Oetker
3 PL griotka

Na ozdobenie:

400 ml smotana na šľahanie (33%)
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
2 zarovnané KL cukor práškový
100 g čokoláda horká

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme olej s vajcami, cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s BB pudingami a kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme na vymazaný a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: 25 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme. Šťavu z kompótu doplníme vodou do 650 ml a uvaríme ju s Fruttinou podľa návodu na obale. Odstavíme, vmiešame odkvapkané a vykôstkované višne a griotku. Náplň nalejeme na vychladnutý korpus, uhladíme a necháme vychladnúť.

4

Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom, pastou a cukrom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Šľahačku opatrne natrieme na náplň a uhladíme. Z čokolády pomocou škrabky vytvoríme hoblinky a nanesieme ich na povrch koláča.

Nutričné hodnoty na recept Čokoládové BB rezy s višňami a Fruttinou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 980kJ
234kcal
1206kJ
288kcal
Tuk 16.64g 20.54g
Uhľohydrát 17.51g 21.61g
Bielkoviny 2.64g 3.26g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.