Flag

Čučoriedková torta s Ricottou

12 porcií
Náročné
30
Oplatí sa vyskúšať
Zloženie
Príprava
Náš tip
Tortu môžeme miesto muškátového oriešku posypať škoricou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
150 gpiškóty
100 gmaslo
Na čučoriedkovú náplň
300 gčučoriedky
250 gricotta
75 gcukor práškový
3 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
2 balíčkyTortové želé číre Dr. Oetker
750 mlvoda (na namočenie želatíny)
na špičku nožaorech muškátový
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na šľahačku
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
1 KLcukor práškový
Na posypanie
trochumuškátový oriešok strúhaný
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Tortové želé číre Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Piškóty dáme do igelitového vrecka a váľkom ich rozdrvíme. Maslo zohrejeme. Do masla primiešame rozdrvené piškóty. Hmotu rovnomerne rozprestrieme do tortovej formy (priem. 24 cm) a lyžicou utlačíme.

2

Čučoriedková náplň: želatínu namočíme do vody podľa návodu na obale a necháme ju napučať. Napučanú želatínu za stáleho miešania zahrejeme (nesmie sa variť!), až sa rozpustí a necháme ju odstáť. Čučoriedky rozšľaháme ručnou metličkou s Ricottou, cukrom, vanilínovým cukrom a muškátovým orieškom. Ušľaháme šľahačku. Do čučoriedkovej hmoty vmiešame ručnou metličkou rozpustenú a trochu vychladenú želatínu a vymiešame do hladka. Počkáme až náplň začne želírovať (nesmie ale príliš stuhnúť). Šľahačku vmiešame zľahka do náplne. Náplň dáme na korpus a uhladíme. Tortu dáme na 3 hodiny do chladničky.

3

Šľahačka: smotanu ušľaháme s cukrom a Smeta-fixom do tuha. Tortu vyberieme z formy. 2 PL šľahačky odoberieme a natrieme ňou na kraj torty. Zvyšnú šľahačku navrstvíme na vrchnú stranu torty a lyžicou vytvarujeme vlny. Na záver poprášime tortu trochou strúhaného muškátového oriešku.

Náš tip

  • Tortu môžeme miesto muškátového oriešku posypať škoricou.