SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Čučoriedková torta s Ricottou

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Oplatí sa vyskúšať

12 porcií

pre zkúsených 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Čučoriedková torta s Ricottou

Na korpus:

150 g piškóty
100 g maslo

Na čučoriedkovú náplň:

300 g čučoriedky
250 g ricotta
75 g cukor práškový
3 balíčky Vanilínový cukor Dr. Oetker
2 balíčky Tortové želé číre Dr. Oetker
750 ml voda (na namočenie želatíny)
na špičku noža orech muškátový
250 ml smotana na šľahanie (33%)

Na šľahačku:

500 ml smotana na šľahanie (33%)
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
1 KL cukor práškový

Na posypanie:

trochu muškátový oriešok strúhaný

preparation

príprava

1

Piškóty dáme do igelitového vrecka a váľkom ich rozdrvíme. Maslo zohrejeme. Do masla primiešame rozdrvené piškóty. Hmotu rovnomerne rozprestrieme do tortovej formy (priem. 24 cm) a lyžicou utlačíme.

2

Čučoriedková náplň: želatínu namočíme do vody podľa návodu na obale a necháme ju napučať. Napučanú želatínu za stáleho miešania zahrejeme (nesmie sa variť!), až sa rozpustí a necháme ju odstáť. Čučoriedky rozšľaháme ručnou metličkou s Ricottou, cukrom, vanilínovým cukrom a muškátovým orieškom. Ušľaháme šľahačku. Do čučoriedkovej hmoty vmiešame ručnou metličkou rozpustenú a trochu vychladenú želatínu a vymiešame do hladka. Počkáme až náplň začne želírovať (nesmie ale príliš stuhnúť). Šľahačku vmiešame zľahka do náplne. Náplň dáme na korpus a uhladíme. Tortu dáme na 3 hodiny do chladničky.

3

Šľahačka: smotanu ušľaháme s cukrom a Smeta-fixom do tuha. Tortu vyberieme z formy. 2 PL šľahačky odoberieme a natrieme ňou na kraj torty. Zvyšnú šľahačku navrstvíme na vrchnú stranu torty a lyžicou vytvarujeme vlny. Na záver poprášime tortu trochou strúhaného muškátového oriešku.

Nutričné hodnoty na recept Čučoriedková torta s Ricottou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1457kJ
348kcal
703kJ
168kcal
Tuk 30.08g 14.53g
Uhľohydrát 10.79g 5.21g
Bielkoviny 4.03g 1.95g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.