Flag

Čučoriedkový koláč

asi 24 porcií
Jednoduché
65
Recept z historického receptára Dr. Oetker, ako ho pripravovali naše prababičky.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Miesto strúhaného perníka možno použiť rumové perníčky.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 ksbielok
60 gcukor
2 ksžltok
300 gmúka polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
60 gmaslo zmäknuté alebo masť
štipkasoľ
200 mlmlieko
Na obloženie a posypanie
500 gčučoriedky
100 gperník na strúhanie
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov a cukru šľahačom tuhý sneh. Po jednom postupne zašľaháme žĺtky. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, soľ, maslo a mlieko a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme.

2

Povrch cesta husto posypeme čučoriedkami a nastrúhaným perníkom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Koláč necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Miesto strúhaného perníka možno použiť rumové perníčky.