Flag

Dezert Mousse

4 porcie
Jednoduché
20
rozplývajúca sa francúzska delikatesa
Zloženie
Príprava
Náš tip
Povrch dezertu môžeme ozdobiť akýmkoľvek sezónnym ovocím a prikrášliť šľahačkou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na dezert
1 balíčekMousse au Chocolat Dr. Oetker
150 mlmlieko plnotučné
150 gorechy vlašské
50 gcukor
1 balenieTopping čokoláda Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
Picture - Topping čokoláda Dr. Oetker
1

Na prípravu dezertu vyšľaháme zmes s plnotučným mliekom podľa návodu na obale. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky a necháme stuhnúť.

2

Orechy nasucho opražíme na teflónovej panvici a pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Orechy s cukrom prenesieme na papier na pečenie a necháme vychladnúť.

3

Mousse pomocou polievkovej lyžice naservírujeme do misky alebo na tanierik a každú porciu polejeme toppingom. Orechy s cukrom pomocou váľk rozdrvíme a nanesieme na povrch dezertu.


Slovo mousse (vyslovujeme mus) znamená v preklade „pena“.

Náš tip

  • Povrch dezertu môžeme ozdobiť akýmkoľvek sezónnym ovocím a prikrášliť šľahačkou.