SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Dipy s Crème fraîche

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Super tipy na rýchle dipy s Crème fraîche Dr. Oetker.

asi 16 porcie

jednoduchá príprava 60 minut

Prísady

Prísady

na recept Dipy s Crème fraîche

Jablkovo-papájový dip:

1 papája
1 jablko (cca 150 g)
1 cibuľa
4 PL ocot bylinkový
30 g cukor
1 téglik Crème fraîche classic Dr. Oetker
soľ

Dip z ovčieho syra:

1 cibuľka jarná
100 g syr ovčí
2 strúčiky cesnak
3 čerešňová paprika nakládaná
1 téglik Crème fraîche classic Dr. Oetker

Cesnakovo-mrkvový dip:

1 mrkve
2 strúčiky cesnak
1 téglik Crème fraîche classic Dr. Oetker
korenie kari
soľ
korenie čierne mleté

Aioli (cesnakový dip):

4 strúčiky cesnak
250 g majonéza
1 téglik Crème fraîche classic Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Jablkovo-papájový dip

Papáju olúpeme a prepolíme, semená odstránime. Jablko umyjeme, rozštvrtíme. Cibuľu ošúpeme a všetky tri prísady pokrájame na drobné kocky. Bylinkový ocot s cukrom krátko zahrejeme, kým sa cukor rozpustí, a necháme vychladnúť. Primiešame Crème fraîche a kocôčky cibule a ovocia. Dip dochutíme soľou a podávame najlepšie ku grilovanému alebo pečenému mäsu.

2

Dip z ovčieho syra

Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na tenké krúžky. Ovčí syr pretlačíme vidličkou. Cesnak ošúpeme a pretlačíme lisom na cesnak. Čerešňovú papriku nakrájame nadrobno. Crème fraîche premiešame s ovčím syrom, cesnakom a paprikou a podávame napr. k dusenej alebo surovej zelenine alebo k pečenému mäsu.

3

Cesnakovo-mrkvový dip

Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. Cesnak ošúpeme a pretlačíme lisom na cesnak. Crème fraîche vymiešame s nastrúhanou mrkvou a cesnakom, dochutíme kari, soľou a korením. Podávame napr. k surovej zelenine alebo k pečeným zemiakom.

4

Aioli (cesnakový dip)

Cesnak ošúpeme a pretlačíme lisom na cesnak. Vymiešame majonézu s Crème fraîche a cesnakom, príp. dochutíme koreninami. Chutí vynikajúco ku grilovanému mäsu, rybe alebo zelenine.

Nutričné hodnoty na recept Dipy s Crème fraîche

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 984kJ
235kcal
1034kJ
247kcal
Tuk 22.32g 23.49g
Uhľohydrát 6.43g 6.77g
Bielkoviny 1.41g 1.49g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.