SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Domáca vanilková zmrzlina

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

potešenie pre deti

asi 6 porcí

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Domáca vanilková zmrzlina

Na zmrzlinu:

3 ks bielok
250 ml smotana na šľahanie (33%)
3 ks žĺtok
60 g cukor
2 balíčky Vanilkový cukor Dr. Oetker
1 PL Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu zmrzliny v mise vo vodnom kúpeli vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh z bielkov. V inej mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu dotuha. Vo väčšej mise vo vodnom kúpeli vyšľaháme na najvyššom stupni žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a extraktom dohladka.

2

Do žĺtkovej zmesi pridáme sneh a šľahačku a metličkou zľahka vymiešame dohladka. Potom nalejeme do uzatvárateľnej nádoby, odložíme do mrazničky a necháme cez noc zmraziť.

3

Aby sa nám zmrzlina jednoduchšie podávala, necháme ju mierne rozmraziť.

Vajcia šľaháme v horúcom vodnom kúpeli, aby sme zaistili ich zdravotnú neškodnosť.

Nutričné hodnoty na recept Domáca vanilková zmrzlina

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 783kJ
187kcal
1135kJ
271kcal
Tuk 13.94g 20.20g
Uhľohydrát 14.00g 20.29g
Bielkoviny 1.72g 2.49g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.