SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Domáca vanilková zmrzlina s orechami

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Mrazivá pochúťka pre potešenie na horúce letné dni. Pripravte si ju aj Vy s Vanilkovou pastou Dr. Oetker.

6 porcií

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Domáca vanilková zmrzlina s orechami

Prísady:

3 ks žĺtok
60 g cukor
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
3 ks bielok
250 ml smotana na šľahanie (33%)
2 balíčky Vanilínový cukor Dr. Oetker
100 g lieskovo-orieškový krém
100 g orechy vlašské alebo lieskové (nasekané)

preparation

príprava

1

Sekané orechy nasucho opražíme na panvici a necháme vychladnúť.

2

Žĺtka s cukrom vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do hustej peny, ku koncu šľahania pridáme vanilkovú pastu.

3

Bielky vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuhého snehu.

4

Smotanu s vanilínovými cukrami vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni.

5

K vyšľahaným žĺtkom s cukrom pridáme sneh a vyšľahanú šľahačku, jemne všetko vareškou premiešame a odložíme do chladničky.

6

Krém krúživými pohybmi nalejeme do pripravenej zmrzliny, posypeme praženými orieškami a všetko mierne premiešame tak, aby v zmrzline boli viditeľné stopy krému.

7

Zmes nalejeme do nádoby s vekom a ihneď vložíme aspoň na štyri hodiny do mrazničky.

Nutričné hodnoty na recept Domáca vanilková zmrzlina s orechami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1696kJ
405kcal
1587kJ
379kcal
Tuk 29.65g 27.71g
Uhľohydrát 30.68g 28.68g
Bielkoviny 5.48g 5.12g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.