Flag

Dvojfarebný pohár s jahodami

asi 4 poháre
Jednoduché
20
trasený dezert
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na krém
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekCrème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
1 balíčekCrème Olé aróma čokoláda Dr. Oetker
750 gjahody
200 mlmlieko
1 baleniepiškóty okrúhle
1 balíčekŠľahačka v prášku Dr. Oetker
150 mlmlieko
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
Picture - Crème Olé aróma čokoláda Dr. Oetker
Picture - Šľahačka v prášku Dr. Oetker
1

Na prípravu krému dáme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3l jednu šľahačkovú smotanu, jeden smeta-fix, Créme Olé s vanilkovou príchuťou a 100 ml mlieka. Pevne uzavrieme vekom a niekoľkokrát intenzívne potrasieme (asi 15-30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané.

2

Rovnakým postupom z druhej polovice surovín urobíme čokoládový krém z Créme Olé s čokoládovou príchuťou.

3

Jahody nakrájame na menšie kúsky. Dno dezertných pohárov vyložíme piškótami, nalejeme časť vanilkového krému, poukladáme časť jahôd a nalejeme čokoládový krém. Postup ešte raz zopakujeme. Rovnako vytvoríme aj druhý pohár. Poháre nakoniec ozdobíme šľahačkou v prášku pripravenou s mliekom podľa návodu na obale a zvyšnými jahodami.