Flag

Éclairs s čokoládovou polevou

asi 25 ks
Stredne náročné
60
Klasický francúzsky zákusok z odpaľovaného cesta a jemného krému z Premium Zlatého klasu s prírodnou vanilkou od Dr. Oetker!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
100 mlvoda
100 mlmlieko polotučné
80 gmaslo
10 gcukor
0,5 zarovnané KLsoľ
125 gmúka hladká
4 ksvajce veľkosť M
Na náplň
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
400 mlmlieko polotučné
70 gcukor
4 ksžltok
150 gmaslo zmäknuté
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou (Ø asi 1 cm)
cukrárske vrecko s úzkou trubičkou
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v kastróliku prevaríme vodu s mliekom, maslom, cukrom a soľou. Zmes odstavíme, pridáme múku a vymiešame dohladka. Zmes vložíme do misy, po jednom pridáme rozšľahané vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cukrárske vrecko so zrezanou špičkou naplníme cestom a na plechy vyložené papierom na pečenie vytvarujeme tyčinky dlhé asi 9 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Pečivo necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne zmiešame Zlatý klas so 100 ml mlieka, cukrom a žĺtkami. 300 ml mlieka privedieme do varu. Polovicu horúceho mlieka prilejeme do zmesi so Zlatým klasom a rozmiešame dohladka. Zmes prelejeme do kastrólika k zvyšnému mlieku a uvaríme hustý krém. Krém prelejeme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Krém krátko prešľaháme a postupne pridávame maslo a šľaháme dohladka. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka s úzkou špičkou, v spodnej časti pečivo špičkou na dvoch miestach prepichneme a naplníme. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

4

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a povrch Éclairs polejeme. Polevu necháme stuhnúť.