Flag

Figový džem

6 poháre à 300 ml
Jednoduché
40
Pripravte si chutný exotický džem zo sladkých fíg s pomocou Pektínu Dr. Oetker. Je to také jednoduché! Recept pripravila foodblogerka LaPetit.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Figový džem sa výborne hodí k syrom s modrou plesňou a koziemu syru v kombinácii s vlašskými orechmi.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1300 gfigy zrelé (umyté a zbavené stopky)
100 mlcitrónová šťava
150 mlvoda
0,5 balíčkyPektín Dr. Oetker
500 gcukor
Picture - Pektín Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu vložíme do hrnca figy nakrájané na malé kúsky, citrónovú šťavu a vodu a asi 5 minút povaríme. Potom odstavíme a čiastočne ponorným mixérom rozmixujeme. Pridáme kyselinu citrónovú, Pektín zmiešaný s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšný cukor, zmes privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme do zmesi 1 zarovnanú KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

3

Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

Náš tip

  • Figový džem sa výborne hodí k syrom s modrou plesňou a koziemu syru v kombinácii s vlašskými orechmi.