Flag

Františky s duo polevou

asi 12 ks
Stredne náročné
120
Sladké kysnuté pečivo s Polevou Duo kakao-škorica Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Náš tip
Františky sa dajú ľahko zmraziť.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 mlmlieko
70 gmaslo
500 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
70 gcukor
štipkasoľ
1 ksvajce
Na náplň a ozdobenie
1 balíčekPoleva Duo kakao-škorica Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Poleva Duo kakao-škorica Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v kastróliku zohrejeme mlieko, odstavíme a rozpustíme v ňom maslo. V mise zmiešame múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme vajce a teplé mlieko s maslom a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto poprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.

2

Na náplň rozpustíme polevu podľa návodu na obale.

3

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát (72 × 25 cm). Na plát rovnomerne nastriekame ¾ polevy. Keď poleva začne tuhnúť, obdĺžnik pevne zrolujeme z dlhšej strany. Valček nakrájame na 12 rovnakých lichobežníkov. Diely prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a rúčkou varešky zatlačíme zhora na úzku stranu tak, aby zvinuté strany ukazovali smerom nahor. Prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 30 minút kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Františky necháme vychladnúť.

5

Zvyšnú polevu rozpustíme, nastriekame na františky a necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Františky sa dajú ľahko zmraziť.