Flag

Hokejové klzisko

20 porcií
Jednoduché
130
Fandíme našim hokejistom, a preto sme pre všetkých fanúšikov pripravili nápaditú tortu z Perníka, Fondánu a Farieb Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image
Náčinie
Ešte potrebujeme
hlboký pekáč s oblými hranami (25 × 30 cm)

Zloženie

Na cesto
1 baleniePerník Dr. Oetker
400 mlvoda
120 mlolej
Na náplň a potretie
300 gslivkový lekvár
Na ozdobenie
3 baleniaFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker
Picture - Perník Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker
1

Na prípravu perníka vymiešame zmes s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný pekáč a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 165 °C

Teplovzdušná rúra: 155 °C

2

Perník vyklopíme a necháme vychladnúť. Potom ho raz pozdĺžne prekrojíme a potrieme 200 g lekváru. Zvyšným lekvárom perník zo všetkých strán slabo potrieme. 

3

Na ozdobenie pomocou váľka vyvaľkáme z dvoch fondánov plát s rozmermi 40 × 50 cm a perník celý potiahneme. Prebytočný fondán odrežeme ostrým nožom a rozdelíme na 3 rovnaké diely. Každý diel zafarbíme inou farbou a dozdobíme ním povrch hokejovej plochy podľa obrázka. Z fondánu zafarbeného čiernou farbou vytvarujeme aj puk a hokejky. Z tretieho fondánu vyvaľkáme jeden pás široký asi 7 cm, ktorým vytvoríme dookola mantinel.