Flag

Hroznové slimáčiky

16 ks
Jednoduché
95
sladká bodka
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
175 mlmlieko vlažné
70 gmaslo
375 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker sušené
štipkasoľ
50 gcukor
Na náplň
250 gtvaroh polotučný
25 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1 ksvajce
250 ghrozno bez jadierok
Na potretie
3 zarovnané PLdžem marhuľový
Ešte potrebujeme
2 plechy na pečenie
Picture - Droždie Dr. Oetker sušené
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na prípravu cesta zahrejeme v kastróliku mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme mlieko s maslom a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Na prípravu náplne v mise zmiešame tvaroh s cukrom, vanilínovým cukrom, Zlatým klasom a vajcom a metličkou vymiešame dohladka.

3
Picture - hroznovi-sneci-Step01.jpg

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na obdĺžnik s rozmermi 30 x 50 cm. Na cesto nanesieme náplň a posypeme očisteným hroznom. Plát zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 16 rovnakých dielov. Diely prenesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

4
Picture - hroznovi-sneci-Step02.jpg

Na potretie v kastróliku zahrejeme džem a horúce slimáčiky nim pomocou štetca alebo pierka potrieme.