Flag

Hruškové želé

asi 4 poháre
Jednoduché
30
menej cukru
Zloženie
Príprava
Náš tip
Želírovací cukor 2:1 Vám umožní výrazne znížit pomer pridávaného cukru voči ovociu, marmeláda bude viac ovocná a ľahšia!
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1500 ghrušky
šťava z 1 citróna
7 ksklinček
1 balenieŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Hrušky umyjeme, olúpeme a nakrájame na malé kúsky, ktoré rozmixujeme alebo pomelieme.

2

Rozmixovanú zmes dáme do väčšieho hrnca, vmiešame šťavu z citróna a klinčeky a premiešame so želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a asi 3 minúty dôkladne povaríme.

3

Uvarenú zmes prípadne zbavíme peny, ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme odstáť. Uložíme do chladu, otvorené poháre ukladáme do chladničky.

Náš tip

  • Želírovací cukor 2:1 Vám umožní výrazne znížit pomer pridávaného cukru voči ovociu, marmeláda bude viac ovocná a ľahšia!