Flag

Hruškovo-jablkový džem s karamelom

6 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
S Pektínom Dr. Oetker si môžete pripraviť tento nevšedný džem, ale aj mnoho ďalších ovocných pochúťok. Želírovanie s Dr. Oetker je také jednoduché.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Džem môžeme pripraviť aj s trstinovým cukrom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
500 ghrušky (čistá hmotnosť)
350 gjablká (čistá hmotnosť)
500 gcukor
150 mljablková šťava číra
1 balíčekKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
0,5 balíčkyPektín Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
ponorný mixér
6 kspoháre s viečkami
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektín Dr. Oetker
1

Hrušky a jablká olúpeme, najemno pokrájame a odvážime 500 g hrušiek a 350 g jabĺk. Vo veľkom hrnci zohrejeme 250 g cukru a na strednom ohni necháme skaramelizovať do zlatista. Hrniec odstavíme zo sporáka.

2

Ovocie, jablkovú šťavu a kyselinu citrónovú pridáme ku karamelu. ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker zmiešame s 2 PL cukru, pridáme do hrnca a všetko dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme 1 minútu. Pridáme zvyšný cukor, privedieme do varu, dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme.

3

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme do zmesi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

4

Odoberieme prípadnú penu a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme postáť na viečkach.

Náš tip

  • Džem môžeme pripraviť aj s trstinovým cukrom.