SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Hruškovo-levanduľový dezert

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Harmóniu chutí objavíte v dezerte pripravenom z Premium pudingu Hruška a Levanduľa od Dr. Oetker. Pripravte si aj Vy lahodný dezert!

4 porcie

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Hruškovo-levanduľový dezert

Na dezert:

1 balíček Premium Puding Hruška & Levanduľa Dr. Oetker
500 ml mlieko plnotučné
40 g cukor

Na ozdobenie:

4 hrušky
500 ml biele víno (suché)
250 ml voda
šťava z 1 citróna
2 škorica
3 KL med tekutý
200 g maslové sušienky
1 balenie Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

4 ks poháre sklenené

preparation

príprava

1

Na ozdobenie hrušky umyjeme a olúpeme. Potom ich rozkrojíme na polovice a odstránime jadrovníky. Štyri polovice hrušiek necháme vcelku a zvyšok nakrájame na menšie kúsky. Do hrnca nalejeme víno, vodu a šťavu z citróna. Pridáme škoricu a med a povaríme asi 5 minút. Do sirupu vložíme všetky hrušky a na miernom ohni ich pod pokrievkou povaríme asi 10 minút. Polovice hrušiek zo sirupu opatrne vyberieme a necháme vychladnúť. Ostrým nožom ich nakrojíme tak, aby vznikly vejáriky. Zvyšné kúsky hrušiek necháme v sirupe macerovať, kým nevychladnú.

2

Maslové sušienky rozdrvíme pomocou váľka.

3

Na prípravu dezertu uvaríme pudingový prášok s mliekom a cukrom podľa návodu na obale.

4

Do pohárov striedavo vrstvíme sušienky, kúsky hrušiek a uvarený, ešte teplý puding. Povrch dozdobíme pripravenými vejárikmi z hrušiek, sušienkami a zlatým zdobením.

Nutričné hodnoty na recept Hruškovo-levanduľový dezert

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2730kJ
652kcal
515kJ
123kcal
Tuk 13.93g 2.63g
Uhľohydrát 99.79g 18.86g
Bielkoviny 9.04g 1.71g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.