Flag

Hruškový sirup so škoricou

asi 2 litre
Jednoduché
30
Chutný ovocný dúšok so sirupom z hrušiek si pripravíte jednoducho aj Vy so Sirupfixom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Zo sirupu môžeme pripraviť studený aj teplý nápoj.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 kghrušky olúpané
1 lvoda
2 balíčkyŠkoricový cukor Dr. Oetker
1 kgcukor
1 balíčekSirupfix Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
ponorný mixér
fľaša
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Sirupfix Dr. Oetker
1

Na prípravu sirupu hrušky umyjeme, olúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na menšie kúsky, odvážime 1 kilogram a vložíme do hrnca. Hrušky zalejeme vodou a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme škoricový cukor a za stáleho miešania povaríme asi 5 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom vmiešame cukor zmiešaný so Sirupfixom, dôkladne rozmiešame a uložíme na noc do chladničky.

2

Na druhý deň zmes scedíme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.


Sirup po otvorení skladujeme v chladničke. Odporúčané riedenie: 1 diel sirupu a 10 dielov vody.

Náš tip

  • Zo sirupu môžeme pripraviť studený aj teplý nápoj.