Flag

Jablková torta s mascarpone 1

asi 12 porcií
Jednoduché
35
Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
0,5 baleniaPerník Dr. Oetker
200 mlvoda
60 mlolej
Na náplň
500 gjablká očistené (nakrájané na malé kúsky)
3 zarovnané KLcitrónová šťava (z jedného citróna)
80 gcukor
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
100 mlvoda
Na náplň
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
500 mlmlieko polotučné
70 gcukor
500 gmascarpone
1 balíčekŽelatínový stužovač Dr. Oetker
100 mlvoda
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Perník Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Želatínový stužovač Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame zmes na prípravu Perníku s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu jablkovej náplne vložíme jablká do hrnca a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme cukor a škoricový cukor a krátko povaríme. Zlatý klas rozmiešame vo vode, nalejeme na jablkovú zmes a ešte asi 1 minútu povaríme. Náplň nanesieme na korpus, uhladíme a necháme vychladnúť.

4

Na prípravu vanilkovej náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého Zlatého klasu pridáme mascarpone a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Vanilkovú náplň nanesieme na jablkovú náplň a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

5

Tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie, napríklad rôznymi ornamentmi z karamelu.