Flag

Jablková torta s mascarpone

asi 12 porcií
Jednoduché
70
Svieža torta s kakaovým cestom z Prírodného kakaa Dr. Oetker s príjemnou jablkovou náplňou s Dr. Oetker Pudingom aróma Vanilka..
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksvajce
90 gcukor
3 PLolej
70 gmúka hladká
20 gPrírodné kakao Dr. Oetker preosiaté
1 KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
štipkaPerníkové korenie Dr. Oetker
Na náplň
750 gjablká olúpané a nahrubo nastrúhané
100 gcukor
100 mlvoda (na podliatie)
2 balíčkyDr. Oetker Puding aróma Vanilka
200 mlvoda
Na potretie
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
2 zarovnané PLcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
250 gmascarpone
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker preosiaté
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Perníkové korenie Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme olej a múku zmiešanú s kakaom, sódou a perníkovým korením a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy, položíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.

3

Na prípravu náplne vložíme jablká do hrnca, posypeme cukrom, zalejeme vodou a povaríme asi 5 minút domäkka. Pudingový prášok vymiešame s vodou a prilejeme k jablkám. Povaríme asi 2 minúty a horúcu náplň nalejeme na korpus, uhladíme a necháme vychladnúť.

4

Na potretie v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom, cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Potom krátko zašľaháme mascarpone, nanesieme na náplň a uhladíme. Odložíme do chladničky.