Flag

Jablkovo-cviklový džem

asi 8 poháre à 300 ml
Jednoduché
60
Džem s chuťovou kombináciou jabĺk a cvikly si jednoducho a rýchlo pripravíte i Vy s Pektínom Dr. Oetker. Recept pripravila foodblogerka LaPetit.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Extra jablkovo-cviklový džem sa hodí k varenému a grilovanému mäsu ale aj k čerstvému pečivu s Cottage syrom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
500 gcvikla
2 kgjablká (olúpané a nakrájané na malé kocky)
100 mlcitrónová šťava
1 balíčekPektín Dr. Oetker
700 gcukor
2 zarovnané KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Ešte potrebujeme
strúhadlo
hrniec
ponorný mixér
8 kspoháre s viečkami
Picture - Pektín Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Na prípravu džemu cviklu olúpeme a na hrubom strúhadle nastrúhame. Vložíme do hrnca, pridáme jablká a asi 5 minút povaríme do mäkka. Odstavíme a ponorným mixérom všetko rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, kyselinu citrónovú a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme do zmesi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

Náš tip

  • Extra jablkovo-cviklový džem sa hodí k varenému a grilovanému mäsu ale aj k čerstvému pečivu s Cottage syrom.