Flag

Jablkovo-hruškový džem s vodkou

asi 5 pohárov
Jednoduché
30
pre dospelých
Zloženie
Príprava
Náš tip
Vodku môžeme nahradiť 150 g očistených a nakrájaných hrušiek.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
500 gjablká
500 ghrušky
150 mlvodka
1 KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 balenieŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Jablká a hrušky umyjeme, ošúpeme, nakrájame na malé kúsky (prípadne nastrúhame) a odvážime (po 500 g zkaždého ovocia).

2

Ovocie a kyselinu citrónovú zmiešame v hrnci so želírovacím cukrom. Všetko privedieme za stáleho miešania do varu a necháme 5 minút povariť, pričom neprestávame miešať. Potom dáme dolu z platne. Pridáme vodku a dobre premiešame.

3

Prípadnú penu odoberieme a džem ihneď plníme po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme približne 5 minút stáť na viečku.

Náš tip

  • Vodku môžeme nahradiť 150 g očistených a nakrájaných hrušiek.