SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jablkovo-hruškový džem s vodkou

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

pre dospelých

asi 5 pohárov

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Jablkovo-hruškový džem s vodkou

Prísady:

500 g jablká
500 g hrušky
150 ml vodka
1 KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 balenie Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Jablká a hrušky umyjeme, ošúpeme, nakrájame na malé kúsky (prípadne nastrúhame) a odvážime (po 500 g zkaždého ovocia).

2

Ovocie a kyselinu citrónovú zmiešame v hrnci so želírovacím cukrom. Všetko privedieme za stáleho miešania do varu a necháme 5 minút povariť, pričom neprestávame miešať. Potom dáme dolu z platne. Pridáme vodku a dobre premiešame.

3

Prípadnú penu odoberieme a džem ihneď plníme po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme približne 5 minút stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Jablkovo-hruškový džem s vodkou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1038kJ
248kcal
314kJ
75kcal
Tuk 0.83g 0.25g
Uhľohydrát 66.88g 20.21g
Bielkoviny 1.41g 0.43g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.